ATC Calaf

Imprimeix
PDF

El teatre a Calaf segurament es remunta als orígens del mateix Centre Parroquial, però no serà fins els voltants del 1920, amb el Centre Excursionista Calafí, que emprendrà amb força, o almenys a partir d’aquí en tenim més constància. Ells -juntament amb la gent existent a la casa- són els que inicien el Nadal de 1925 els populars Pastorets de Calaf.

D’una manera més continuada, a partir dels anys 50 el teatre s’identificarà amb el nom de l'Esbart Calafí, i més endavant, entre l’impàs de l’antic Centre Parroquial i la construcció de l'actual Casal de Calaf, es canvia el nom per l'actual: Agrupació Teatral Casal de Calaf (A.T.C. de Calaf).

La primera representació és va realitzar el 10 de setembre de 1972 amb "El Retaule del Flautista”, essent el primer grup amateur que representava aquesta coneguda obra.

Oficialment s'inscriu al registre de teatres l'1 de març de 1982 (DOG. núm. 207, 11.03) amb el núm. 101, i a la vegada forma part de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Des dels seus inicis, gairebé tots els actors i actrius de l'A.T.C. de Calaf han tingut una primera presa de contacte amb el teatre arran de les representacions dels Pastorets que es fan a Calaf des de fa més de 85 anys. Precisament, d'aquest espectacle han sorgit també la majoria de tècnics, electricistes, tramoistes,... que fan possible que cada anyper la Festa Major de Setembre a Calaf es pugui estrenar una obra de teatre.

L'ATC en imatges